Max BlomBestuur & medewerkers

Voorzitter Max Blom
Regenboog en Pampus zeiler, voormalig United 4 voorzitter en eigenaar van de sportmerken Magic Marine en Mystic
"Tijdens het tot stand komen van het NPJ plan realiseerde ik mij dat de keuze van de bestuurders van cruciaal belang zou zijn gezien de complexheid van de materie en de vele gevoeligheden binnen de zeilsport. Met Jos Schrier, Mick van Waateringe en Eddy Chevalier hebben we een sterk en gevarieerd team met specialisme en ervaring op het gebied van de (top) wedstijdsport en het Jeugdzeilen, maar ook inzake bestuurlijke, communicatieve en juridische zaken.

Daarnaast ben ik heel blij met de positieve houding van de klassenbestuurders, zeilschoolhouders en verenigingen die gelukkig over eigen grenzen heen kunnen kijken in het belang van de toekomst van de jeugdzeilsport in Nederland. We willen gaan acteren als het verlengstuk van deze partijen en een coördinatieplatform zijn voor de jeugdzeilsport. Daarnaast zal het NPJ een nieuwe en aanvullende gesprekspartner voor het Watersportverbond zijn. In feite formuleren wij samen met alle partijen en de bond onze opdrachten en zullen wij bij sommige organisaties taakverlichtend kunnen werken toegevoegde waarde bieden."

foto nikki 02 nieuwsbrief 175x213Nikki Eijtjes (mewerker coördinator & opleider)
Nikki is gediplomeerd docent Lichamelijke Oefening en heeft daarnaast aanvullende studies gedaan in sportbewegingsleer en het educatief werken met sporters onder de 21 jaar. Ze is een door het Watersportverbond gecertificeerd trainster en een bekende persoon in de jeugdzeilwereld. Ze heeft zelf in vele klassen wedstrijden gezeild. De laatste jaren in de Nacra 16 en 17.

Nikki Eijtjes: “Nederlandse zeilers zijn over de hele wereld in de top van de zeilsport terug te vinden. Om deze top nog meer te laten groeien ga ik met veel enthousiasme het NPJ en RCM versterken om de jeugdwedstrijdzeilsport verder op de kaart te zetten. Het geeft mij als sportdocent en gepassioneerd zeiler een ontzettend gaaf gevoel om de jeugd te leren wedstrijdzeilen. En daar beleef ik zelf ook veel plezier aan.”

Naast administratieve- en marketingactiviteiten trekt Nikki voor het NPJ het land in om zeilscholen en verenigingen te ondersteunen met kaderopleidingen en het aanbieden van zeilwedstrijdsport cursussen aan de jeugd.

Carolijn Brouwer 2b 800x907Carolijn Brouwer
Meervoudig Wereldkampioen Europe en Laser Radial, 3x Olympische Spelen en 2x Volvo Ocean Race.
"Als zeilen eenmaal in je bloed zit, dan krijg je het er niet meer uit" Dit zijn de woorden van de Nieuw-Zeelandse zeil legende Sir Peter Blake en uitspraak die koester ik.
Als kind ben ik via mijn ouders in aanraking gekomen met het zeilen. Ik wil graag dat de jeugd de kans krijgt om met onze mooie sport in aanraking komen, ook als hun ouders geen watersport achtergrond hebben en dat zij ook de kans krijgen om zelf te kunnen ervaren wat het zeilen met je kan doen en hoe het je kan vormen.

Als ik de passie die ik heb voor het zeilen, kan overbrengen op de jeugd en ze enthousiast kan maken voor het wedstrijdzeilen dan krijg ik daar een warm gevoel bij. Elk kind moet de mogelijkheid krijgen om boven zichzelf uit te stijgen en het is de taak van de huidige generatie om ze daarin te inspireren en te steunen.

Ik steun het NPJ initiatief omdat ik vind dat het onze taak is om de huidige jeugd aan te moedigen en te helpen. Om hen de mogelijkheid te geven om een goede keuze te maken met betrekking tot het zeilen en hun toekomst.
Er is in Nederland zoveel kennis, zoveel talent en zoveel toewijding. Als het NPJ alle betrokkenen in de zeilsport met de juiste instelling tot elkaar kan krijgen en de juiste condities voor talentontwikkeling kan bieden, dan kan dat alleen maar leiden tot succes!”
Eddy-Chevalier-NPJ-80x118Eddy Chevalier
Passioneel watersporter met ervaring in het wedstrijdzeilen. Vader van twee fanatiek zeilende tienerdochters en uitgever van TACK Magazine, hét mediaplatform voor het jeugdzeilen. Daarnaast is hij de afgelopen jaren ook lid van de Commissie Jeugdzeilen bij GWV De Vrijbuiter te Loosdrecht geweest..
“Ik denk dat de jeugdzeilwereld snel grote stappen kan maken met een onafhankelijke organisatie die het jeugdzeilen kan faciliteren en steunen van de basis tot de top. Meer instroom en verbreding aan de onderkant zorgt automatisch voor een grotere talentploeg op alle niveaus. Niet alleen zorgen dat ze gaan zeilen, maar ook dat zo met veel plezier blijven zeilen. Dat kan alleen met een degelijke sportstructuur die de jeugd uniform steunt bij hun hele zeilontwikkeling, vanaf hun eerste zeilervaring tot ze 20 jaar oud zijn. Ik vind het geweldig dat ik daar aan mee kan werken”In het dagelijks leven is Eddy een mediaspecialist met meer dan 35 jaar ervaring in de televisie en crossmedia branche. Een ervaren manager met grote expertise in de snel veranderende mediawereld. 
Jos SchrierJos Schrier
Tweevoudig Olympiër in de Star met Mark Neeleman, momenteel zelfstandig ondernemer en als bestuurder intensief betrokken bij o.a. de Volvo dealerorganisatie
"Na ook een positieve ontmoeting met het Watersportverbond gaan wij nu de individuele en gemeenschappelijke wensen van de jeugdklassen in kaart brengen. Zaken als training en trainers, centrale inkoop, rubberboten, jaarvergaderingen, opstapdagen en nog veel meer zullen onder onze gemeenschappelijke aandacht komen waarna we een eerste overzichtelijke wensen- en actielijst zullen maken. Te veel op het bordje nemen is een eerste valkuil en wij zijn allemaal juist uit op eerste successen die de toekomst en de rol van het NPJ moeten bevestigen, we gaan dus weloverwogen en in gepaste snelheid te werk. Wel staat daadkracht hoog in ons vaandel en zien we op korte termijn ook kansen om zaken al snel te verbeteren. Met de toegezegde steun en interesse van het Watersportverbond en de geweldige reacties van de klassenorganisaties voelen we ons dan ook "'samen sterk" 
Mick vanMick-van-Waateringe Waateringe
Notaris bij Everheds Faasen in Amsterdam en enthousiast Master Laser zeiler in Friesland, op de Hollandse plassen maar vooral in het lekker warme Frankrijk
"Als notaris, jurist en zeiler( ik vaar te weinig), heb ik wel veel binding met de sport maar (nog) niet met de klassenbesturen. Dit verleden heeft Max gezien als een winstpunt, daar ik een wakend oog zal houden op alle ontwikkelingen binnen het NPJ terwijl het ontbreken van enige binding met ouders en bestuurders die positie wellicht juist versterkt. Al langere tijd wilde ik eens actief bijdragen aan de toekomst van het wedstrijdzeilen in Nederland en dit initiatief voelt als een goed zittend pak, het verhaal en de vertrekpunten kloppen gewoon."
Logo-NPJ
                                                           facebook-button-32x32 twitter-button-32x32
© 2013 NPJ - Design EQworks