NPJ zeilverenigingen

NPJ-plaquetteWedstrijdzeilen doe je bij een zeilvereniging. Het is zelfs zo dat er alleen aan officiële wedstrijden die onder auspiciën van het Watersportverbond worden georganiseerd kan deelnemen als de zeiler lid is van een zeilvereniging.

De bij het NPJ aangesloten vereniging voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Ze zijn gespecialiseerd in het opleiden van zeilers in het ‘zeilen rond de boeien’ en bieden een mooi en uitgebreid opleidingstraject met goede trainers. Daarnaast bieden ze de juiste faciliteiten op het gebied van veiligheid en begeleiding op het water. Jeugdzeilers en hun trainers en coaches van de NPJ verenigingen zijn wekelijks te vinden op lokale-, regionale, landelijke en internationale wedstrijdevenementen.

Youth Sailing Curaçao (YSCO)

YSCO logoYSCO is sinds de oprichting in 2001 enorm gegroeid in het aantal jeugdzeilers dat vaart in Optimisten en Lasers op het Spaanse Water van Curaçao. Op dit moment bestaat de club uit 60 leden tussen de 6 en 18 jaar.

Vanwege de gunstige weersomstandigheden op het eiland organiseert YSCO het hele jaar door, vijf dagen in de week, lessen en trainingen op verschillende niveaus. Van beginnende zeilers die les krijgen in polyethyleen Optimisten van de club tot wedstrijdzeilers op hoog niveau in de Optimist en de Laser.

Bij de vereniging kunnen verschillende officiële diploma’s worden gehaald voor jeugdzeilen I en II. Deze diploma’s zijn vergelijkbaar met CWO jeugdzeilen I, II en III in Nederland. Nadat de basis met het behalen van de diploma’s is gelegd, kunnen kinderen ervoor kiezen om verder opgeleid te worden in het wedstrijdzeilen.

De topzeilers van de vereniging trainen 2 of 3 keer in de week en zijn inmiddels internationaal aan hun zeil-carrière aan het timmeren. Deze zeilers nemen regelmatig deel aan grote internationale wedstrijden waaronder: de Dutch Youth Regatta maar ook de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen in Ecuador, Gulf Coast Championship in Texas, Sint Maarten regatta, Sunfish Youth Worlds in Cartagena, ISAF Worlds in Nieuw Zeeland, Orange Bowl Regatta Miami. Prestaties zijn over het algemeen zeer goed en veelbelovend.

Naast de lessen en het trainen voor de wedstrijden in het buitenland wordt er ook veel aandacht besteed aan de sfeer binnen de vereniging. Het plezier in de sport staat bovenaan, van daaruit komt de motivatie om wedstrijden te varen. Er worden ook verschillende activiteiten en wedstrijden vanuit de vereniging georganiseerd waaronder het maanzeilen, speurtochten, starterskampen, en het zeilkamp op Klein Curaçao.

Meer informatie over Youth Sailing Curaçao: www.ysco.org

AWS Eendracht, Watersportvereniging Akkrum

logo de eendrachtSinds 2 jaar biedt AWS Eendracht het jeugdzeilen in Optimisten aan onder de noemer: Windkracht Junior.

Gediplomeerde instructeurs van de CIOS Watersport-opleiding verzorgen de CWO-lessen op alle niveau’s. Inmiddels worden er ook wedstrijdtrainingen gegeven en is er een Optimistenteam opgericht.

Elk seizoen starten we met een zwembadles en zowel voor als na de zomervakantie zijn de woensdagmiddaglessen en avondtrainingen.

In September hebben we ons AWS jeugdzeilweekend; lekker samen op kamp!

De wedstrijdzeilers doen mee aan de combi noord in de buurt en aan de Sneekweek. Ook organiseren we jaarlijks de Opti-cup.

Kortom een groeiende jeugdafdeling met potentie!

Voor meer info: www.awseendracht.nl

Watersportvereniging Binnenmaas

logo wsv binnenmaas
WSV Binnenmaas ligt aan de Binnenmaas te Mijnsheerenland in het prachtige natuurgebied van de Hoeksche Waard. Jeugdzeilopleiding en jeugdwedstrijdzeilen zijn speerpuntactiviteiten binnen de vereniging.

Er wordt fanatiek wordt gezeild in de klassen: Optimist, Splash, Laser, RS-Feva, Valk, Centaur, Randmeer en Yngling. De vereniging telt ruim 600 leden en 140 ligplaatsen en is in 2006 ontstaan uit een fusie tussen Wwv de Strikhoek in Westmaas en WSV Eeuwes in Mijnsheerenland. Beide verenigingen hadden al een florerende groep jeugdzeilers en organiseerden al veel evenementen samen, waaronder het jaarlijkse jeugdzeilkamp.

WSV Binnenmaas geeft jeugdinstructie aan meer dan 60 zeilers, die zeilen in de Optimist, Splash, Laser of RS-Feva zeilklassen. Het afgelopen jaar is er in het nationale wedstrijdcircuit begeleiding gegeven aan 27 Optimist zeilers en 8 RS-Feva zeilers. De zeilers leren eerst zeilen via het CWO-systeem waarna de meeste zeilers doorstromen richting het wedstrijdzeilen.

Het zeilseizoen bestaat uit 4 zaterdagen voorjaarstrainingen, 20 zaterdagen zeiltrainingen en 4 zaterdagen najaarstraining. Daarnaast organiseert de Jeugdinstructie verschillende evenementen zoals een Pinkstertraining, een groot zeilkamp en veel wedstrijden. Het zeilkamp is altijd op een andere locatie dan de Binnenmaas en er doen veel zeilers vanuit de hele regio aan mee.

Lees meer...

Watersportvereniging Wolphaartsdijk

logo WSVWDe WSVW is een vereniging met ruim 900 leden die beschikt over 480 ligplaatsen aan het Veerse Meer, nabij Wolphaartsdijk. De WSVW werd opgericht op 13 maart 1961

De WSVW staat bekend als een ‘familiehaven’ waar al heel veel jonge kinderen de eerste beginselen van het zeilen geleerd onder leiding van de trainers van de jeugdcommissie

De WSWV is uitgegroeid tot dé jeugdzeilplek van Zeeland. Conform het systeem van de Stichting Commissie Watersport en Opleidingen (CWO) leren de trainers ieder jaar vele jonge zeilers goed zeilen. Naast lessen in de Optimist, wordt er ook les gegeven voor zeilers in een Splash, Laser en RS Tera.

Wedstrijdzeilen bij de WSVW: Zonder plezier geen succes
Plezier hebben in het zeilen staat bij de WSVW bovenaan, als je geen plezier hebt in wat je doet zal je ook nooit succesvol kunnen zijn. Bij de WSVW leren de kinderen niet alleen de basistechnieken, maar wordt ook de mogelijkheid geboden nieuwe uitdagingen aan te gaan, die van het wedstrijdzeilen!
In de afgelopen jaren is de WSVW uitgegroeid tot de kraamkamer van het wedstrijdtalent in de regio.Vanaf begin 2016 is WSWV aangesloten bij het NPJ.

Kijk voor meer informatie op www.wsvw.com

Roei- en Zeilvereniging "Gouda"

150513 Logo RZVG GoudaDe Roei- en Zeilvereniging "Gouda", gevestigd te Reeuwijk, biedt zeilopleidingen aan van beginner tot wedstrijdzeiler.

Er wordt gezeild in de Optimist, Cadet, RS-Feva, Splash, Centaur en Randmeer. Bij de vereniging geven alleen CWO-gecertificeerde instructeurs les en met een eigen vloot van zo'n 75 zeilboten heeft de vereniging zeer veel te bieden. Voor de wedstrijdtraining worden onze meest ervaren instructeurs ingezet die regelmatig aangevuld worden met leden die zelf ook zeer ervaren wedstrijdzeilers zijn. Zo proberen we zo optimaal mogelijk aan kennisdeling te doen.

De laatste tijd begint er, tegen de trend in, steeds meer enthousiasme voor wedstrijden te ontstaan is ook het Team Gouda opgericht. Dit is een samenwerkingsverbond met GW Elfhoeven waarbij er op verschillende niveaus en in verschillende klassen (Optimist, Splash, RS Feva) training wordt gegeven en ook wedstrijden worden gevaren. Dit gaat van lokale wedstrijden, naar regionale wedstrijden en uiteindelijk naar het landelijke wedstrijdcircuit. Voor deze zeilers heeft de vereniging enkele wedstrijdwaardige boten ter beschikking.

Het verenigingsgebouw heeft een subliem uitzicht over de 's Gravenbroekseplas in het Reeuwijkse plassengebied. Met en kleine 1000 leden al ruim 100 jaar een begrip in de regio.

Kijk voor meer informatie op www.roeienzeil.nl

Zeilvereniging Zuidlaardermeer

141219 logo zuidlaardermeerKennis maken met de jeugdzeilsport of ben je al een ervaren wedstrijdzeiler? Dan kan je terecht bij de Zeilvereniging Zuidlaardermeer.

De vereniging biedt een volwaardige zeilopleiding voor de jeugd; van kennismaking tot geheel zelfstandig wedstrijden varen. Er is de mogelijkheid om een jaar een zeilboot te huren (Optimist of Splash). Eigen bootjes kunnen op de wal worden gestald. De zeilopleiding begint vanaf 7 jaar en is onderverdeeld in drie niveaus (van beginner tot gevorderde) met de nodige zeildiploma's.

Daarbij is er een mooi clubhuis met terras en prachtig uitzicht over het meer. Op het terrein is een trailerhelling en een kraan om je boot te water te laten. Het Zuidlaardermeer is een van de grotere meren op de grens van Drenthe en Groningen en wordt omringd door prachtige natuur.

Meer informatie over ZV Zuidlaardermeer: www.zvzuidlaardermeer.nl

Watersportvereniging Makkum

141204-logo-wv-makkumDe Jeugdcommissie van de Watersportvereniging Makkum verzorgt voor kinderen vanaf 8 jaar zeillessen in Optimisten voor beginners, half-gevorderden en gevorderden (wedstrijdzeilers). Voor jongeren van 12 tot 16 jaar, verzorgt de jeugdcommissie zeillessen voor half-gevorderden en gevorderden (wedstrijdzeilers) in de Europe, Splash en Flying Junior (FJ). De vereniging is CWO en NPJ gecertificeerd.

vlag-wv-makkumLeren zeilen is leren spelen met schip, wind en water. De kinderen leren kijken, horen en voelen wat wind en water met de boot doen. Hierbij houden we de veiligheid natuurlijk goed in de gaten met ervaren en enthousiaste zeilinstructeurs.

Kijk voor meer informatie op www.wvmakkum.nl

ZCK

 

zck logoZCK in Hank organiseert jaarlijks het Optikamp voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Doel van het kamp is de beginselen van het zeilen te leren. Daarnaast kunnen kinderen zich ook opgeven voor trainingen en de beginnerscursus.

Eenmaal het zeilen onder de knie? Dan is doorstroom mogelijk naar de wedstrijdtraining. Naast de optimist wordt er ook training gegeven in de Laser en Splash. Onder begeleiding van een coach van de vereniging kunnen kinderen ook deelnemen aan de Combi-wedstrijden.

Kijk voor meer informatie op www.zck.nl

 

KWV de Kaag

 

kwvdekaagIn het voor- en naseizoen organiseert KWV de Kaag trainingen voor de jeugd. De trainingen zijn voor zowel leden als niet-leden vanaf 8 jaar. Jaarlijks staat de Optiweek op het programma: 5 dagen aan de hand van het CWO-systeem nog beter leren zeilen.

In samenwerking met Watersport Academy de Kaag organiseert de vereniging op 30 augustus 2014 de Superkaagcup. De wedstrijden zijn bedoelt voor kinderen van de Watersport Academy en deelnemers aan de trainingen bij de vereniging met minimaal CWO2. Er worden wedstrijden georganiseerd in de optimist, RS-Tera en RS-Feva.

Kijk voor meer informatie op www.kwvdekaag.nl

 

Logo-NPJ
                                                           facebook-button-32x32 twitter-button-32x32
logo maxs column s

button-zeilscholen

button-verenigingen

© 2013 NPJ - Design EQworks