NPJ aangesloten zeilscholen

NPJ-plaquetteBij het NPJ zijn alleen zeilscholen aangesloten die naast het eigen of CWO programma ook een

'NPJ basiscursus wedstrijdzeilen' aanbieden. De instructeurs van deze zeilscholen hebben een opleiding in het wedstrijdzeilen van het NPJ doorlopen. Hiermee zijn zij door het NPJ gecertificeerd om de basiscursus wedstrijdzeilen te geven aan de cursisten.
 
Cursisten die interesse hebben in de zeilwedstrijdsport kunnen na een zeilcursus bij de desbetreffende zeilschool meteen verder met een NPJ cursus wedstrijdzeilen. Daarna kan de zeiler lid worden van een bij het NPJ aangesloten zeilvereniging om zich verder te bekwamen in de zeilsport en deel te nemen aan zeilwedstrijden.

Zeilschool Wavie

WavieLogoLightZwart 600Bleiswijk, Zuid-Holland

Wavie is een zeilschool gelegen aan de Rottemeren met twee locaties. Wavie wordt gerund door enthousiaste zeilers die geïnspireerd zijn door de watersport en allerlei andere buitensport activiteiten. Er wordt les gegeven in Optimisten en kielboten.

Zeilschool Wavie staat voor het overbrengen van passies voor de elementen van de natuur. Dit doen we met flexibiliteit, ervaring, bereikbaarheid, betaalbaar, passie en plezier. Dit is te danken aan de enthousiaste instructeurs die graag inspelen op de wensen van de cursisten. Om de activiteiten toegankelijk te maken worden betaalbare prijzen gehanteerd.

De zeilschool ligt centraal in het Recreatieschap Rottemeren, dichtbij Rotterdam, Bergschenhoek, Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs, Lansingerland, Zuidplas, Zoetermeer, Gouda, Krimpen, Voorburg, Ypenburg, Delft en Den Haag.

Meer informatie: www.wavie.nl

Zeilschool Aalsmeer

logo zeilschool aalsmeerZeilschool Aalsmeer kent een ruim aanbod van lesmogelijkheden vanwege de gevarieerde vloot en het schitterende natuur- en vaargebied van de Westeinderplassen.
 
Leren met plezier en veiligheid staan voorop, maar veel aandacht aan de zeiltechniek en de theorie. Uitgangspunt is dat de cursisten zoveel als mogelijk het water op gaan, om zo goed mogelijk te leren zeilen en wedstrijdzeilen.
 
Voor beginners hebben we, ongeacht de leeftijd, evenveel aandacht als voor de meer ervaren zeiler; dit geldt ook voor snel lerende cursisten ten opzichte van diegenen die wat meer tijd nodig hebben.
 
Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden en individuele tempo. Daar is oog voor en spelen op in.
Leeftijd en niveau vormen de basis van onze lesgroepindeling. Kom je alleen dan is de ervaring dat je al snel nieuwe vrienden maakt. Wil je graag met een vriend of vriendin in de lesgroep, dan wordt je bij elkaar ingedeeld. Voorop staat dat iedereen zoveel mogelijk les krijgt op het niveau dat bij hem/haar past.
 
Meer informatie over de zeilschool Aalsmeer: www.zeilschool-aalsmeer.nl

Zeilschool It Beaken

logo newHeeg, Friesland
 
Zeilschool It Beaken bestaat sinds 1946.
 
De zeilschool is gevestigd op It Eilân op één van de mooiste plekjes van Friesland. Bij het binnenvaren van Heeg kan je niet om Zeilschool It Beaken heen!
 
Bij It Beaken leer je echt goed zeilen en vind je veel gezelligheid. De zeilschool is gericht op kinderen (7-12) en jongeren(13-19). Bij zeilschool It Beaken heb je gegarandeerd een super tof zeilkamp!
Er wordt gevaren in de Optimist, Laser Pico, Learling en Polyvalk. 
It Baeken is aangesloten bij het CWO en het NPJ. 
 
Meer informatie over zeilschool It Beaken: www.zeilschoolitbeaken.nl

Zeilschool De Randmeren

logo randmerenDe Randmeren Zeilschool is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een top zeilschool aan het Veluwemeer. Met onze locatie op Molecaten Park Flevostrand bij hebben we voor de jeugdzeilsport de juiste faciliteiten en de aantrekkelijke mogelijkheid om een zeilcursus te combineren met verblijfsmogelijkheden bij Molecaten en Landal.

Onze zeilschool is gecertificeerd door de Commissie Watersport Opleidingen (CWO). Natuurlijk zijn onze lesprogramma's dus afgestemd op de CWO eisen en behaal je erkende diploma's. Maar onze instructeurs zijn er ook op getraind lessen samen te stellen die aansluiten bij de specifieke doelstelling van iedere cursist.

Voor de jeugd passen we de programma's aan op de mogelijkheden van de cursist. Van speelse beginnerslessen gericht op vertrouwen, plezier en overwinnen van angst tot resultaat gerichte CWO programma's of wedstrijdtrainingen voor gevorderde jeugd. Aanvullend kan dan de NPJ Basiscursus Wedstrijdzeilen gevolgd worden. Met het varen van wedstrijden wordt het zeilen nog leuker en sportiever!

Meer informatie over zeilschool De Randmeren: www.derandmeren.nl

Zeilschool De Vinkeveense Plassen

Vinkeveen, Noord-Holland
Logo-zeilschool-vinkeveenseplassen
 
Zeilschool De Vinkeveense Plassen bestaat al weer ruim 35 jaar. Centraal in alle zeilcursussen staat het "plezier in het zeilen"! Onze instructeurs zijn dan ook opgeleid om op een leuke en plezierige wijze zeilles te geven, maar waarbij je wel erg goed leert zeilen. We zijn CWO en NPJ gecertificeerd en hebben een mooie haven met verblijfsaccommodatie aan de plas.
 
Er wordt gevaren in Optimist, Laser Pico, Learling, surfplank, catamaran en Valk. Kinderen zijn al welkom vanaf 5 jaar.
 
Voor de steeds meer jaarlijks terugkerende cursisten die nog meer uitdaging willen, bieden we NPJ wedstrijdtrainineng in de Optimist, 1-mans Zwaardboot 8-12 jaar (Open Bic), 1-mans Zwaardboot 12-18 (Laser Pico) en de 2-mans Zwaardboot 12-18 jaar (RS Feva, Laser Vago).
 
Meer informatie over zeilschool De Vinkeveense Plassen: www.zeilschoolvinkeveen.nl

Watersportschool Frissen

Roermond, Limburg
Logo-Watersportschool-Frissen
 
Goed en prettig leren in de fijne omgeving van Roermond. Boten en materialen zijn in zeer goede staat en de gediplomeerde instructeurs delen graag hun passie voor watersport. Het maakt niet uit of je beginner bent of juist beter wil leren zeilen of varen. Het brede aanbod van privé lessen, meerdaagse cursussen en proeflessen sluit zeker aan bij je vraag.
 
Watersportschool Frissen is aangesloten bij de Hiswa, CWO en het NPJ. Dat geeft een vertrouwd gevoel.
Kinderen vanaf 7 jaar zeilen in Optimisten, oudere jeugd in grotere sportieve boten. Alle lessen van gaan uit van het opdoen van zeilervaringen, theorie wordt voornamelijk in de boot behandelt. Op elke cursus is een vervolg, afhankelijk van leeftijd en ervaring.
 
Kijk voor meer informatie op www.watersportschool.nl

Het Veerse Gat

 Veere, Zeeland

logo Het Veerse GatHet Veerse Gat geeft tijdens 8 jeugdweken CWO-les in Valk, optimist, Laser en Splash. Naast de CWO-opleiding biedt de locatie een opleiding voor (beginnend) wedstrijdzeilers. Instructeurs die deze opleiding geven, zijn opgeleid en gecertificeerd door het NPJ. Kinderen die willen beginnen met wedstrijdzeilen of al bezig zijn en beter willen worden, kunnen zich hiervoor aanmelden.

Tijdens de jeugdweken worden er eind van de middag wedstrijden georganiseerd met alle boten om zo alle kinderen kennis te laten maken met wedstrijdzeilen.

Kijk voor meer informatie op www.veersegat.nl

Aquavitesse

Bruinisse, Zeeland

Aquavitesse logoAquavitesse geeft CWO lessen in de Optimist, RS Tera, RS Quba, RS Feva, RS500, RS Cat16, Nacra 500 en Valk.
Daarnaast biedt Aquavitesse wedstrijdtraining voor beginnende en gevorderde wedstrijdzeilers in de RS Tera en RS Feva. De cursus vindt plaats tijdens het Hemelvaart weekend. Tijdens de zomerweken varen alle cursisten op vrijdagmiddag mee in de Aquavitesse Cup. Alle instructeurs bij Aquavitesse zijn CWO gecertificeerd. Instructeurs die de wedstrijdtraining verzorgen zijn ook opgeleid en gecertificeerd door het NPJ.

Logo in de bijlage, link website: www.aquavitesse.nl
Kijk voor meer informatie op www.aquavitesse.nl

Watersportacademy de Kaag

De Kaag, Zuid-Holland

Logo-Watersportacademy

Watersportacademy de Kaag geeft CWO-instructie in Optimist, Laser Bug, RS-Tera, O’pen Bic, Laser Pico, RS-Feva en 16 m2. De gevorderde groepen varen ’s middags wedstrijden en alle programma’s varen op vrijdagmiddag wedstrijden waar de ouders ook welkom zijn om te komen kijken.

In samenwerking met KWV de Kaag wordt op 30 augustus 2014 de superkaagcup georganiseerd. Een wedstrijd voor cursisten met minimaal CWO2 en andere jeugdzeilers.

Kijk voor meer informatie op www.dekaag.nl

Zeilschool Zuidlaardermeer

Zuidlaardermeer. Midlaren

logo-zuidlaardermeer

Een prachtig gebouw, modern materiaal, professionele aanpak en vooral een heleboel plezier!

Zeilschool Zuidlaardermeer geeft gedurende vakantieweken en in de weekenden CWO lessen aan kinderen van 7 tot en met 17 jaar, in de disciplines jeugdzeilen 1- en 2-mans, zwaardboot 2-mans, kielboot en windsurfen. Er wordt gevaren in Optimisten, Laser Pico’s, Laser Vago’s, Polyvalken en de surfers maken gebruik van boards van Starboard.

Vanaf seizoen 2015 zal Zeilschool Zuidlaardermeer naast de CWO lessen, ook  introducerende wedstrijdtrainingen aanbieden voor de gevorderde cursisten. Onze NPJ opgeleide instructeurs zullen deze trainingen verzorgen.

Meer informatie vindt u hier.

 

Logo-NPJ
                                                           facebook-button-32x32 twitter-button-32x32
logo maxs column s

button-zeilscholen

button-verenigingen

© 2013 NPJ - Design EQworks