De RS-Feva

RS Feva logoDe RS Feva is de best verkochte tweemans zeilboot in de afgelopen jaren van de wereld. het is een door de ISAF erkende internationale klasse en de winnaar van de "Dinghy of the Year" titel in de Amerika, "Coup de Coeurs" in Frankrijk, een RYA erkende junior klasse....De lijst van titels kan nog wel even doorgaan doorgaan. De RS Feva is een super goede nieuwe pijler onder de tweemans zwaardboten.

rs-feva-grafisch2Door de ruimte in de boot is de Feva comfortabel voor kinderen en volwassenen. Er is veel variatie mogelijk in de aankleding van de boot waardoor hij door één zeiler, een familie of een groep vrienden gezeild kan worden. Daarnaast is de RS Feva ook nog eens één van de snelste in zijn klasse!

Er zijn verschillende uitvoeringen van de RS Feva leverbaar. De XL heeft dezelfde romp als de RS Feva S, echter het zeiloppervlak is groter waardoor dit een spectaculaire tweemansboot is met een lage instapwaarde.rs-feva4

De Feva XL heeft reeds een groot wedstrijdveld in Europa. Sinds 2008 wordt er in Nederland een door het Watersportverbond erkend NK gevaren. In 2009 is de RS Feva verkozen tot jeugd tweemansboot voor de leeftijd van 8 t/m 16 jaar door het Watersportverbond.

Specificaties
Lengte 3.64 meter
Breedte 1.42 meter
Gewicht 63 kg

RS Feva S
Reefbaar Dacron grootzeil 5.5 m2
Dacron fok 2.1 m2

RS Feva XL
Doorgelat Mylar grootzeil 6.5 m2
Dacron fok 2.1 m2
Gennaker 7.0 m2

RS Feva XL Race
Doorgelat Mylar grootzeil 6.5 m2
Race fok 2.1 m2
Gennaker 7.0 m2
Race neerhouder
Race onderlijkstrekker

Meer weten?
Ga naar de website van de RS-Feva Klasseorganisatie

Kijk hier voor de klassenregels RSFeva
© 2013 NPJ - Design EQworks