Missie

Het NPJ is ontstaan omdat de initiatiefnemers al jaren signaleren dat de jeugd instroom bij verenigingen en klassenorganisaties minimaal is. Als daaraan niks wordt gedaan zal de Nederlandse zeilsport in het algemeen een zware toekomst tegemoet gaan. Alle activiteiten van het NPJ zijn er vooralsnog op gericht om nieuwe jeugd aan het wedstrijdzeilen te krijgen en daarmee de toekomst van klassenorganisaties, verenigingen en ultimo de verbreding aan de top te waarborgen.

Het is een visie gericht op de lange termijn, rendementen op korte termijn zijn mooi maar geen borging. Daarvoor is de medewerking nodig van alle betrokken partijen in de zeilsport.

Naast deze strategische visie wil het NPJ met uniformiteit en centrale inkoop aan kostenbesparing voor iedereen werken, een belangrijk zaak gezien de economische ontwikkelingen. Sponsoren zijn zeer schaars en verenigingskassen dreigen op te drogen door vergrijzing en gebrek aan instroom van nieuwe leden.

Het NPJ wil samen optrekken met alle organisaties en besturen die niet uitsluitend op zoek zijn naar korte termijn resultaten voor de eigen organisatie, maar deze lange termijnvisie met ons delen.

Zeilcentrum De Wijde Aa aangesloten

Logo-Wijde-Aa27 september 2014, Roelofarendsveen

Bij Zeilcentrum De Wijde Aa is een NPJ trainingsstage georganiseerd in zestien kwadraten door het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen.

Bij aankomst liet de wind helaas op zich wachten. Gelukkig stond 's ochtends het theoriegedeelte van de stage op het programma. Twaalf instructeurs hebben uitleg gekregen over het wedstrijdzeilen. Thema's als het starten en boeironden kwamen aan bod. De wedstrijdervaring was bij de instructeurs zeer uiteenlopend, een leuke uitdaging om ook elkaar wat te leren.

Wijde-Aa-zeilen-02Na een lunch kwam de wind even opzetten. Iedereen is snel het water opgegaan, maar helaas zakte de wind, op een sporadische vlaag na, er na 1 wedstrijd weer uit. De boten zijn gesleept naar de Braassem, maar ook daar liet de wind het afweten. Besloten werd terug naar de kant te gaan, waar de regels voor het wedstrijdzeilen verder zijn uitgewerkt. Ook is er aandacht besteed aan de zeiltrim van een Optimist. Toen er uiteindelijk toch een lekker windje kwam opzetten is de groep zo snel mogelijk weer het water opgegaan om nog zo'n 10 wedstrijdjes te varen. De aandacht lag hier voornamelijk op het starten en boeironden.

Wijde-Aa-groepsfotoNa de watertraining was er nog een nabespreking waar de deelnemers situaties bespraken die ze op het water tegen waren gekomen. Dit zorgde voor een paar interessante discussies. Na de afronding was het tijd voor het uitreiking van de NPJ-certificaten. 12 instructeurs van zeilcentrum de Wijde Aa zijn nu NPJ gecertificeerd beginnend wedstrijdtrainer. Hierdoor is de Wijde Aa nu ook officieel aangesloten bij het NPJ, wat bezegeld werd met de plaquette en bijbehorende vlag, die direct in de mast werd gehesen.

Zeilcentrum de Wijde Aa is hiermee de zevende zeilschool aangesloten bij het NPJ. In de winter gaat de Wijde Aa de plannen rondom het wedstrijdzeilen verder uitwerken, zodat zij van het voorjaar kunnen starten met het enthousiasmeren van de deelnemers voor het wedstrijdzeilen!

Meer informatie over Zeilcentrum De Wijde Aa: www.dewijdeaa.nl
Logo-NPJ
                                                           facebook-button-32x32 twitter-button-32x32
logo maxs column s

button-zeilscholen

button-verenigingen

© 2013 NPJ - Design EQworks