Daadkracht

Het NPJ wil vooral een platform zijn met daadkracht. Het aanpakken en oplossen van kleinere en grotere uitdagingen is de enige manier om echt iets te bereiken. Teveel zelfopgelegde opdrachten is geen verstandig vertrekpunt. Daarom heeft het NPJ op de korte termijn een beperkt aantal doelen gesteld.

  1. De organisatie van jaarlijkse NPJ Dinghy Show in samenwerking met de jeugd klassenorganisaties.

  2. Het verbeteren van de opleiding, kwaliteit, uniformiteit, imago, faciliteiten en instroom van zeiltrainers en coaches.

  3. Verbreding van de jeugdwedstrijdzeilsport via zeilscholen

  4. Fondswerving ter ondersteuning en uitvoering van de ambitieuze NPJ plannen.

Zeiltrainers en coaches

Welke wensen en ergernissen leven er ten aanzien van de ontwikkeling en voortgang in de jeugdzeilsport? Het NPJ bestuur heeft een rondgang gemaakt langs de verschillende klassenorganisaties om te inventariseren wat er zoal speelt aan de bestuurstafels van de klassenorganisaties, verenigingen en zeilscholen.

Maar ook sporters, ouders en begeleiders zijn geraadpleegd. Al deze organisaties en mensen hebben dagelijks met praktijk te maken en bieden de onontbeerlijke basis voor de taakstelling van het NPJ.

Lees meer...

De NPJ Dinghy Show

NPJ-Hiswa-2-200Naar Engels voorbeeld zal het NPJ in samenwerking met de klassenorganisatie een jaarlijkse Dinghy Show organiseren. Bestaande en nieuwe zeilers, maar ook de ouders, trainers, coaches en begeleiders, kunnen elkaar daar ontmoeten.

Lees meer...

Zeilscholen

NPJ-zeilschool-instructie-220
NPJ-zeilschool-bootjes-220
Het NPJ ziet een goede samenwerking en koppeling tussen klassenorganisatie, verenigingen en zeilscholen als een belangrijke middel om de instroom van jonge zeilers in de wedstrijdsport.

Veel zeilscholen, hun instructeurs en de leerlingen focussen zich volledig op het leven op en rond de zeilschool. Het behalen van de verschillende CWO diploma's is voor de jonge zeilers de drijfveer, met vaak het verwerven van de instructeur-status als einddoel.

Het NPJ is van mening dat de grenzen van de jeugdzeilsport op zeilscholen verder verkend zou moeten worden. Daarnaast kunnen de zeilscholen commercieel voordeel halen uit de toevoeging van het 'wedstrijdzeilen' aan hun opleidingspakket.
Logo-NPJ
                                                           facebook-button-32x32 twitter-button-32x32
logo maxs column s

button-zeilscholen

button-verenigingen

© 2013 NPJ - Design EQworks