Missie

Het NPJ is ontstaan omdat de initiatiefnemers al jaren signaleren dat de jeugd instroom bij verenigingen en klassenorganisaties minimaal is. Als daaraan niks wordt gedaan zal de Nederlandse zeilsport in het algemeen een zware toekomst tegemoet gaan. Alle activiteiten van het NPJ zijn er vooralsnog op gericht om nieuwe jeugd aan het wedstrijdzeilen te krijgen en daarmee de toekomst van klassenorganisaties, verenigingen en ultimo de verbreding aan de top te waarborgen.

Het is een visie gericht op de lange termijn, rendementen op korte termijn zijn mooi maar geen borging. Daarvoor is de medewerking nodig van alle betrokken partijen in de zeilsport.

Naast deze strategische visie wil het NPJ met uniformiteit en centrale inkoop aan kostenbesparing voor iedereen werken, een belangrijk zaak gezien de economische ontwikkelingen. Sponsoren zijn zeer schaars en verenigingskassen dreigen op te drogen door vergrijzing en gebrek aan instroom van nieuwe leden.

Het NPJ wil samen optrekken met alle organisaties en besturen die niet uitsluitend op zoek zijn naar korte termijn resultaten voor de eigen organisatie, maar deze lange termijnvisie met ons delen.

Watersportvereniging Binnenmaas aangesloten bij het NPJ

logo wsv binnenmaas
Overhandiging vlag en plaquette Max
Binnenmaas Optimisten
Op 27 november heeft NPJ voorzitter Max Blom de NPJ plaquette en Vlag mogen uitreiken aan de commissaris Jeugd Edwin Gevers van WSV Binnenmaas. Daarmee is dit de 9e vereniging, naast ook 16 zeilscholen, die zich bij het NPJ heeft aangesloten.

Jeugdzeilopleiding en jeugdwedstrijdzeilen zijn speerpuntactiviteiten binnen deze actieve vereniging aan de Binnenmaas te Mijnsheerenland in het prachtige natuurgebied van de Hoeksche Waard.

WSV Binnenmaas geeft jeugdinstructie aan meer dan 60 zeilers, die fanatiek zeilen in de Optimist, Splash, Laser of RS-Feva zeilklassen. Het afgelopen jaar is er in het nationale wedstrijdcircuit begeleiding gegeven aan 27 Optimist zeilers en 8 RS-Feva zeilers. De zeilers leren eerst zeilen via het CWO-systeem waarna de meeste zeilers doorstromen richting het wedstrijdzeilen.

Het zeilseizoen bestaat uit 4 zaterdagen voorjaarstrainingen, 20 zaterdagen zeiltrainingen en 4 zaterdagen najaarstraining. Daarnaast organiseert de Jeugdinstructie verschillende evenementen zoals een Pinkstertraining, een groot zeilkamp en veel wedstrijden. Het zeilkamp is altijd op een andere locatie dan de Binnenmaas en er doen veel zeilers vanuit de hele regio aan mee.
Er is een grote groep wedstrijdzeilers in de Optimist, die alle wedstrijden in de regio af gaan en ook steeds meer landelijke wedstrijden zeilen waaronder de Dutch Youth Regatta en de United4 wedstrijden.

In de Splash klasse heeft de vereniging al jaren een groep zeer succesvolle zeilers opgeleid, waaronder de huidig Wereldkampioen Splash, Sam Peeks. Hij is ook dit jaar Jeugdwereldkampioen in de Yngling geworden en zeilt al vanaf zijn 6e bij de verenging. Inmiddels geeft hij ook training aan de Splash zeilers. Sam is een mooi voorbeeld van de hechte sfeer in de vereniging.
Alle trainers die bij de vereniging les geven komen uit de eigen kweekvijver.

Informatie: www.wsvbinnenmaas.nl of op de jeugdwebsite www.j4u-web.nl
Logo-NPJ
                                                           facebook-button-32x32 twitter-button-32x32
logo maxs column s

button-zeilscholen

button-verenigingen

© 2013 NPJ - Design EQworks